Fortrolighed og Datasikkerhed
Tavshedspligt, hvad dækker det over?
Jeg har tavshedspligt, hvilket betyder, at ingen får at vide, hvad vi har talt om, medmindre du ønsker det og giver samtykke hertil. Det kan fx være relevant i forhold til kontakt med egen læge eller sagsbehandler. Jeg har indberetningspligt, hvis jeg får kendskab til, at et barn misrygtes eller behandles nedværdigende. Tavshedspligten ophæves, hvis jeg får kendskab til, at man er i fare for sig selv eller andre.
Journalpligt er din sikkerhed
Jeg har pligt til at føre journal, hvilket er en sikkerhed for dig i forbindelse med evt. klager. Du kan altid bede om journalnotaterne fra vores samtaler.
Det er ikke sikkert at sms´e psykologen
Sms kontakt mellem dig og psykologen er ikke sikkert i forhold til datasikkerhed (data dækker over de fortrolige informationer du giver mig omkring dig og dit liv). Dvs. eksterne parter kan opsnappe korrespondancen. Du opfordres i stedet til at ringe op på 61720070 og evt. lægge en besked.
Er det sikkert at sende en mail til psykologen med fortrolig information?
Vær opmærksom på, at de mails, du skriver til mig, ikke vil være krypteret, med mindre du har den funktion på din egen computer. Jeg skriver altid til dig på en krypteret mail, som hedder Rmail (Danastar). På mailen fra mig er der et link, der muliggør, at du kan svare tilbage til mig krypteret. Dette gør du ved at følge instruktionen i mailen: "For at besvare denne mail klik her". Send venligst kun 1 mail tilbage pr. mail fra mig.
Sikkerhed ved telefonopkald?
Du er velkommen til at ringe til mig på 61720070. Samtale over telefonen går gennem teleselskaberne og er derved dækket af deres regler for datasikkerhed. Jeg svarer tilbage på henvendelse hurtigt muligt på alle hverdage.
Apps på smartphone kan optage det, vi taler om
Med alt den nye teknologi i dag skal man være klar over, at nogle apps kan aktivere højtalerne på mobilen og "lytte med" under samtalen hos psykologen. Det anbefales derfor, at man slukker sin smartphone, når psykologsamtalen starter.
Jeg passer på dine data:
Der er kommet en ny EU lov om beskyttelse af persondata (GDPR), som er trådt i kraft d. 25. maj 2018. Formålet med den nye lovgivning er at styrke beskyttelsen af enkeltpersoners personlige oplysninger. Jeg er som psykolog underlagt denne lov og har derfor bl.a. udformet en datapolitik.Her kan du læse klinikkens Privatlivspolitik